Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان – اعتراضات به ممنوعت حجاب در  مراکز دانشگاهی  در  هند برای چهارمین روز متوالی ادامه یافت.

به گزارش الجزیره، یک گروه ۲۸ نفره از دختران مسلمان که به خاطر داشتن حجاب از ورود به یک مرکز پیش‌دانشگاهی دولتی در ایالت جنوبی «کارناتاکا» منع شده بودند، به مدت چهار روز مقابل دانشکده خود ایستادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

، تصمیم کالج کنداپور برای جداسازی دختران مسلمان خشم دانش‌آموزان و فعالان را برانگیخته است. این افراد چنین تصمیمی را نوعی «آپارتاید مذهبی» می‌دانند. انجمن CFI دانشگاه هند روز یکشنبه در این خصوص اعلام کرده است که ممنوعیت حجاب یک توطئه سازمان یافته سراسری است که توسط حزب راست‌گرا هندووا اجرا می‌شود.

خشم و اعتراض اقلیت مسلمان هند

تصاویری از دانش‌آموزانی که خارج از مراکز آموزشی نگه‌داشته شده بودند، خشم فزاینده‌ای را میان اقلیت مسلمان هند ایجاد کرده و از هفته گذشته اعتراضات را برانگیخت. گروه‌های حقوق بشری اعلام کرده اند که این اقدام مدارس حقوق دانش‌آموزان مسلمان برای به جا آوردن آداب دینی و دسترسی به آموزش را نقض می‌کند.

یک ویدیو که در آن دانش‌آموز باحجاب توسط گروهی از مردان هندو مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرد، در فضای مجازی دست به دست شده و خشم کاربران را برانگیخته است. کاربران این دختر را به دلیل شجاعت برای ایستادن مقابل «اوباش» ستایش می‌کنند.

رسانه‌ها از تعطیلی سه‌روزه در ایالت جنوبی کارناتاکا هند خبر داده اند و مقامات نیز مردم را به آرامش دعوت کرده اند.

«سیددارامایا» وزیر ارشد سابق و رهبر اصلی اپوزیسیون در ایالت کارناتاکا، دولت را به «تلاش برای ایجاد ناهماهنگی جمعی در سراسر ایالت» سرزنش کرد و گفت: «دولت بر سر راه آموزش دختران مسلمان مانع می‌گذارد».

حق آزادی مذهب

روز چهارشنبه دادگاه ایالتی دادخواست دختران مسلمان را به هیات بزرگ‌تری ارجاع داد. وکلای دختران مسلمان معتقدند پوشیدن حجاب تحت قانون آزادی مذهب در قانون اساسی هند تعریف شده و دولت قدرتی برای ممنوعیت آن ندارد.
در همین خصوص، ملاله یوسف زی، برنده جایزه صلح نوبل، از رهبران هند خواسته است که «به حاشیه راندن زنان مسلمان را متوقف کنند».

از سوی دیگر، ملاله یوسف‌زی، فعال حقوق بشر  در صفحه توییتر خود نوشت: «اینکه به دختران اجازه داده نشود در صورتی که حجاب دارند به مدرسه بروند، وحشتناک است». وی گفت که نگاه ابزاری به زنان همچنان ادامه دارد و رهبران هند باید جلوی به حاشیه رانده شدن زنان مسلمان را بگیرند.
ماه گذشته به دانش‌آموزان یک دبیرستان دولتی دستور داده شد که حجاب نداشته باشند؛ این حکم کمی بعدتر به حداقل دو موسسه آموزشی دیگر در این ایالت سرایت کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ممنوعیت حجاب اعتراضات هند دختران مسلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۴۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا

در شرایطی که معترضان به قانون "ماموران خارجی" روز جمعه خیابان منتهی به پارلمان در مرکز شهر تفلیس را مسدود کردند، رئیس شورای اروپا از نخست وزیر و رئیس‌جمهور گرجستان خواست فرصت تاریخی عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، شارل میشل، رئیس شورای اروپا، پس از تصویب قانون عوامل خارجی در گرجستان، با ایراکلی کاباخیدزه، نخست وزیر  این کشور ، گفتگوی تلفنی داشت و طی آن از مقامات تفلیس خواست که از این رویداد تاریخی غافل نشده و شانس عضویت در اتحادیه اروپا را از دست ندهند.

میشل شب گذشته، جمعه،در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس یادآور شد: «در گفت‌وگوی تلفنی با نخست‌وزیر گرجستان، آخرین تحولات گرجستان را مورد بررسی قرار دادم و حمایت کامل اتحادیه اروپا از همه شهروندان گرجستانی که آینده اروپایی کشور خود را در اولویت قرار می‌دهند، را تکرار کردم. آینده گرجستان به اتحادیه اروپا گره خورده و این شانس تاریخی را نباید از دست بدهند.»

همزمان، سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان نیز با رئیس شورای اروپا مذاکراتی تلفنی داشت و در آن تاکید کرد که لایحه عوامل خارجی که در پارلمان این جمهوری در حال بررسی است، مانع از همگرایی گرجستان با اتحادیه اروپا می‌شود.

رئیس جمهور گرجستان طی یک گفتگوی طولانی با شارل میشل در مورد رویدادهای در حال توسعه در این کشور، همگرایی اروپایی گرجستان و عواملی که مانع این امر می‌شود، به ویژه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" که مجدداً توسط اکثریت پارلمانی آغاز شده، بحث و تبادل نظر کرد.

علاوه بر این، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده لایحه "نفوذ خارجی" ارائه شده توسط پارلمان گرجستان را محکوم می‌کند.

وی گفت: اظهارات و اقدامات دولت گرجستان با ارزش‌های دموکراتیک زیربنای عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو ناسازگار است و در نتیجه مسیر گرجستان به سمت همگرایی یورو-آتلانتیک را به خطر می اندازد.

زاخارووا: روسیه در امور داخلی گرجستان مداخله نمی‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز درباره وقایع جاری در گرجستان در رابطه با قانون عوامل خارجی تاکید کرد که فدراسیون روسیه هرگز در امور سایر کشورها مداخله نکرده و نخواهد کرد. این دیپلمات افزود که مسکو به توسعه صلح آمیز، باثبات و شکوفای همه کشورهای قفقاز جنوبی از جمله گرجستان علاقه مند است.

دولت گرجستان معترضان را به انجام اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

وزارت امور داخلی گرجستان شب گذشته اعلام کرد که معترضان به قانون ماموران خارجی در تفلیس قصد داشتند  نمایشی سازمان دهی شده را اجرا و با پوشیدن یونیفرم‌های پلیس، اقدامات تحریک آمیز  و خشونت باری را انجام داده و آنها را به مأموران اجرای قانون نسبت دهند.

این وزارتخانه همچنین مدعی است که معترضان قصد داشتند اطلاعاتی نیز مبنی بر پیوستن برخی نیروهای پلیس به تظاهرات منتشر کنند.

این در حالی است که روز جمعه معترضان به قانون عوامل خارجی خیابان روستاولی در مرکز تفلیس را مسدود کردند. آنها همچنین از ساختمان پارلمان کشور به سمت هتل پاراگراف، محل برگزاری نشست سالانه بانک توسعه آسیایی حرکت کردند تا توجه میهمانان خارجی را به اقدامات خود جلب کنند.

پارلمان گرجستان در روز اول ماه مه لایحه "شفافیت نفوذ خارجی" را در قرائت دوم با اکثریت آرا تصویب کرد. البته در این جلسه بین نمایندگان حزب حاکم "رویای گرجستان"  و مخالفان درگیری رخ داد.

درگیری پلیس با معترضان به قانون "ماموران خارجی" در تفلیستجمع حامیان و مخالفان قانون "ماموران خارجی" در تفلیسگاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه مجوز استفاده از عکس محجبه در پاسپورت اتباع مسلمان را صادر کرد
  • دختران ورزشکار ایرانی یک الگو در کشورهای مسلمان هستند
  • حامیان آزادی زنان ایران دختران دانشجورا در خیابان لگد مال می کنند
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • کشف ۸۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز/ ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در کشور
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • لغوسخنرانی سفیرآمریکادر دانشگاه ورمونت همزمان بااعتراضات دانشجویی
  • دانشگاه راتگرز نیوجرسی علیه اسرائیل بیانیه صادر می‌کند
  • چگونه «وعده صادق» جَو اعتراضات دانشگاهی آمریکا برای غزه را تغییر داد؟